Cloud

Наградени ученици

Днес се състоя тържествена церемония по награждаването на участниците в конкурса “Език свещен на моите деди”, посветен на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събитието бе организирано от Фондация “Триумф – Р” в партньорство с VI Средно училище “Св. Св. Кирил и Методий” и XIII Основно училище “Св. Св. Кирил и Методий”.
На церемонията бяха отличени двама млади таланти, които се отличиха в категориите проза и поезия.
Сияна Рачева от 1А клас беше наградена с трето място за своята творба, посветена на темата “Език свещен на моите деди”. Въпреки младата си възраст, Сияна показа изключителен талант и вдъхновение, като успя да впечатли журито със своето произведение.
Калина Кирилова от 7А клас също беше сред наградените, като зае второ място със своето произведение в същия конкурс.
Есето ѝ беше високо оценена заради дълбоката емоционалност и богатството на езиковите изрази, които демонстрираха нейното майсторство и творчески усет.
Гордеем се с нашите ученици и техните постижения! Браво, деца! Продължавайте да творите и да ни радвате с Вашите успехи. Нека винаги носите в сърцата си любовта към българския език и култура.
 
виж повече ТУК
Vll ОУ ,,Георги Сава Раковски” спечели I място на проведения днес Vll лекоатлетически турнир ,,TRELLEBORG и децата на Перник,,. В надпреварата на стадион „Металург“ се включиха ученици от 12 училища от област Перник . Състезанието се организира ежегодно от едноименния спортен клуб на Милка Михайлова – дългогодишна национална състезателка в бяганията на дълги разстояния. Мотото на турнира е „Бягай с усмивка“, като основна цел на организаторите е да накарат децата да обикнат бягането, като начин на забавление и да се открият нови таланти на леката атлетика.
Изключително горди сме с нашите ученици !
Поздравления, мили деца!
🏆
виж повече ТУК

По случай седмицата на спорта се проведе шахматен ученически турнир! Нашето училище взе участие с трима състезатели: Велислав Велинов,Теодор Стоилов и Йоанна Маркова. Велислав и Теодор записаха по три победи, а Йоанна две победи и представиха достойно училището ни!

виж повече ТУК

🎉 Поздравления за Мая Захариева! 🎉
С гордост съобщаваме, че нашата ученичка Мая Юлиан Захариева от седми клас се класира на трето място във Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България – секция “Изток” и ГПЧЕ “Симеон Радев” – Перник! Състезанието се проведе на 27 април 2024 година и Мая показа изключителни знания и умения.
👏 Браво, Мая! Продължавай да ни радваш с успехите си и да вдъхновяваш всички около теб!
 
виж повече ТУК
 
Финалисти със златни и сребърни медали на Националното финално състезание към СБНУ, което бе проведено на 30.04.2024г.
Браво, деца! Гордеем се с вас!
🥇🥈
 
виж повече ТУК
 

Днес първокласниците Никол Йорданова и Никола Калинов, получиха награда за участие в изложба на рисунки под патронажа на областния управител на област Перник г-н Людмил Веселинов,на тема:”Инспектори по коланите “.

виж повече ТУК

В Перник на стадион “Металург” се проведе международен турнир по лека атлетика за деца под наслов- “Неограничено приятелство чрез спорт” с участници от България, Сърбия и Македония!
Нашата ученичка от 5 а клас Мартина Болгурска спечели първо място в дисциплината 400 метра гладко бягане!
 
виж повече ТУК
 

Отлични млади програмисти.Ученици създадоха сайт за Бусинската керамика и спечелиха първо място в национален конкурс.

Виж цялото видео ТУК

Велислав Велинов и Йоанна Маркова от VI а клас блестящо защитиха своя проект “Магията на Бусинската керамика” в Националния есенен турнир по Информационни технологии “Джон Атанасов”

Седмо основно училище "Георги Сава Раковски"

Извънкласна дейност

Тук можете да откриете всички документи за извънкласна дейност:

Facebook