Img
Нека да помним и да почитаме нашите национални герои
Нека да помним и да почитаме нашите национални герои и да продължаваме да работим за независимостта на нашата родина!
Георги Сава Раковски е бил революционер, който е посветил живота си на борбата за освобождението на България от турско робство. Той е бил ръководител на Вътрешната организация, която е била тайна революционна организация, основана с цел да организира и проведе въстанието на българския народ срещу османското иго.
Раковски е бил символ на смелост, решителност и настойчивост в борбата за свободата на българския народ. Той е написал множество революционни текстове е бил водач на множество революционни действия. Неговата борба за независимост е вдъхновила много българи да се противопоставят на османското владичество и да се стремят към освобождението на родната земя.
В нашето училище, ние с уважение и възхищение се възползваме от вдъхновението на Георги Сава Раковски и отдаваме почит към неговата памет, защото той трябва да бъде запомнен като изключителен български национален герой, който е оставил незаличима следа в българската история. Той е известен с множеството си приноси за освобождението на България от османско иго и за установяването на модерна българска държава.
За жалост Раковски не е така извисен космополит или някаква абстрактна личност, а всъщност той е нещо повече. За Раковски трябва да се говори смирено, с наведена глава, защото това е човекът който всъщност основа новата българска държава. Благодарение на него и на неговите усилия, ние имаме тази основа, за да успеем да съградим така нареченото трето българско царство. Ние знаем Георги Раковски предимно като революционер. Той е бил такъв, но има много повече качества отколкото има един революционер и идеолог на българското революционно движение. Това е неговата публицистична дейност, неговата дейност като етнограф, неговата дейност като историк и т.н.
Като ученици, Вие сте нашето бъдеще и затова е важно да се запознаете с истинските герои като Георги Сава Раковски, които са оставили следа в историята на нашата страна. Той е пример за това как с решимост и упоритост може да се постигне голям успех в борбата за свобода и независимост.
Затова, със задължение към миналото, нека да продължим да учим и да се вдъхновяваме от героите на нашата история и да постигаме велики неща за нашата общност.
Виж повече ТУК
img
img