Img
Седмокласниците ни решиха да направят Деня на четенето още по-специален
Седмокласниците ни решиха да направят Деня на четенето още по-специален, като направиха неочаквано появяване в класните стаи на четвъртокласниците ни. Облечени в красиви народни носии, те донесоха със себе си не само енергията и веселието си, но и вълнуващия разказ „По жътва“ на великия български писател Елин Пелин.
Елин Пелин, чиито творби са вечен източник на вдъхновение и национална гордост, пренесе учениците ни в света на българската природа и култура. Разказът „По жътва“ е непреходен образец за това как майсторски може да бъде описана българската селска действителност, преживяна през погледа на обикновения човек.
Седмокласниците не просто прочетоха този вълнуващ разказ, а го представиха със страст и живот. Те дадоха на по-малките ни ученици възможност да се потопят по-дълбоко в света на литературата и да усетят дълбочината на българската душа, изразена в думи на великия писател, с когото вече се бяха запознали.
За да завършат с по-голямо въздействие, седмокласниците ни показаха на по-малките ни ученици, че знаят отлично и стихотворението „На прощаване в 1868 г.“ на Христо Ботев, което е едно от най-известните стихотворения на нашия национален поет и ни показва силата на любовта и предаността към Отечеството. Те посветиха време и страст в представянето на този литературен шедьовър, подчертавайки важността на българската литературна традиция.
От своя страна, четвъртокласниците изразиха своята благодарност за тази неочаквана и приятна изненада.
виж повече ТУК
img
img