Img
„За доброто“
Филмът ни „За доброто“, който разказва историята на един ученик, който се изправи пред предизвикателства и ги преодоля благодарение на учителите и екипната работа, бе представен на организираната Регионална инициатива „Споделени подкрепящи практики във връзка с прилагане на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст“ от РУО – Перник.
Филмът ни показва началото на една ученическа пътека, изпълнена с трудности, която в момента е невероятна, защото с помощта на нашите усърдни учители, той не само изчисти големите пропуски, но се превърна в забележително комуникативен ученик.
Важно е да се подчертае, че успехът на Кирил не беше само резултат от усилията на един учител, а от ангажираността на цял екип от специалисти, които вярваха в неговия потенциал и не се отказаха от него.
Независимо от предпочитанията си към физическото възпитание, рисуването и музиката, Кирил показа интерес и към останалите предмети, особено благодарение на своите възпитатели по български език и математика.
Със своя пример, Кирил праща послание към всички ученици, които се чувстват изоставени и безнадеждни в училище. Той им казва да не се отказват, да учат усърдно и да вярват в себе си, защото пред тях има неограничени възможности за успех.
Историята на Кирил не е само негова. Тя е историята на много деца, които се чувстват изгубени в началото на учебната година. Но с подходящата подкрепа и насърчение, те могат да се издигнат и да заживеят един по-щастлив живот.
Така че, нека ние, учителите, продължим да вярваме в силата на нашата работа и въздействието, което можем да оставим в живота на нашите ученици. Нека тя бъде почит и признание, а не просто професия.
виж повече ТУК
img
img